Patriarhul Kirill ar urma să fie inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene. Reacția Bisericii Ortodoxe Ruse2Foto© publika.md

Patriarhul Kirill ar urma să fie inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene. Reacția Bisericii Ortodoxe Ruse

, 4 știri, 9 vizualizări

Comisia Europeană (CE) a propus înghețarea activelor patriarhului Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat miercuri, 4 mai, un diplomat european pentru Reuters. Patriarhul a fost adăugat pe o „listă neagră” care include deja sute de ofițeri militari și oameni de afaceri apropiați Kremlinului, pe care UE îi acuză că susțin războiul din Ucraina.

Biserica Ortodoxă Rusă a venit cu o reacție cu privire la posibilele sancțiuni împotriva patriarhului Kirill. Șeful Departamentului sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru relațiile cu societatea și mass-media, Vladimir Legoida, a declarat că posibila includere a Patriarhului Kirill al Moscovei și al întregii Rusii pe lista de sancțiuni a UE ar fi o hotărâre „lipsită de logică” și că „biserica nu poate fi speriată de faptul că este pusă pe vreo listă”, scrie TASS, agenție de presă afiliată Kremlinului.

„Cu cât sancțiunile devin mai nediscriminatorii, cu cât pierd contactul cu bunul simț, cu atât mai îndepărtată este realizarea păcii pentru care Biserica Ortodoxă Rusă se roagă cu binecuvântarea patriarhului la fiecare liturghie, confirmându-și cuvintele prin ajutorarea tuturor celor afectați de conflictul ucrainean (… ). Trebuie să nu cunoști deloc istoria bisericii noastre pentru a-i intimida clerul și credincioșii punând-o pe orice listă”, a declarat Legoida.