Patru indivizi, printre care un fost polițist de frontieră, învinuiți de contrabandă cu mărfuri de circa 3 milioane lei3Foto© deschide.md

Patru indivizi, printre care un fost polițist de frontieră, învinuiți de contrabandă cu mărfuri de circa 3 milioane lei

, 7 știri, 25 vizualizări

Procuratura anunță trimiterea în judecată a patru persoane, printre care un polițist de frontieră, învinuiți de contrabandă cu  mărfuri de larg consum prin postul vamal Leușeni – Albița, în valoare de circa 3 milioane lei.

Oamenii legii au obținut probe concludente privind activitatea grupului criminal organizat, care în perioada anului 2018, până în luna august a anului 2019, au introdus în țară prin postul vamal Leușeni – fără să declare autorității vamale – articole vestimentare de la piața „Dragonul Roșu”, București, România. Valoarea acestora se estimează a fi de până la 3 milioane de lei.

Însă, acțiunile grupului criminal au fost curmate în noaptea de 28 spre 29 august 2019 în momentul reținerii în flagrant delict a infractorilor, care prin complicitate cu un angajat al poliției de frontieră au trecut prin postul vamal Leușeni un lot de mărfuri cu valoarea de peste 1.000.000 lei.