Patru permise de conducere falsificate, depistate la vamă© noi.md

Patru permise de conducere falsificate, depistate la vamă

, 8 știri, o vizualizare

Totodată, un șofer de rută ocazională este documentat pentru transportul de acte contrafăcute. Incidentele au fost înregistrate în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, în ultimele 48 de ore.

În primul caz, la controlul trecerii frontierei de stat s-a cerut șoferului unui autocar de pe ruta ocazională MoldovaPortugalia să prezente conținutul coletului ce-i aparținea. În cadrul examinării, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești pe numele unei tinere moldovence. În rezultatul cercetărilor amănunțite s-a stabilit că documentul prezintă semne de falsificare. Șoferul a declarat că de la un conațional a primit coletul și urma să îl transmită unei persoane în Portugalia.

În celelalte trei incidente au fost identificați cu acte falsificate nemijlocit proprietarii acestora. Astfel, după legitimarea conducătorului auto al unui Renault, polițiștii de frontieră au efectuat un control adițional, cu tehnica din dotare, asupra permisului de conducere romînesc. Actul vizibil prezenta indici de falsificare, fapt confirmat ulterior. La audieri, șoferul a relatat că în luna aprilie curent a pierdut permisul original și la scurt timp, contra sumei de 100 de euro "l-a restabilit”.