Patru persoane din cadrul Biroului Executiv al PDM vor ca formațiunea condusă de Pavel Filip să părăsească coaliția de guvernare© noi.md

Patru persoane din cadrul Biroului Executiv al PDM vor ca formațiunea condusă de Pavel Filip să părăsească coaliția de guvernare

, 6 știri, 5 vizualizări

Unii democrați sunt nemulțumiți de coaliția cu socialiștii. Patru din 20 de membri ai Biroului executiv al formațiunii vor ca PDM să părăsească alianța. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii democraților, Dumitru Diacov, în cadrul unui interviu la un post privat de televiziune. De cealaltă parte, PSRM afirmă că nu se implică în treburile interne ale partenerului de guvernare.

"Atunci când sunt momente și discuții tensionate se face impresia că iată, iată. Când coaliția este una situativă, care s-a format în rezultatul altui conflict, mereu apar astfel de discuții. În Birou sunt aproximativ 20 de persoane. Din ele, trei sau patru persoane spun că ajunge", a menționat Dumitru Diacov, președintele fracțiunii PDM.

Dumitru Diacov a mai spus că acest scenariu este puțin probabil din motiv că Moldova se află într-o situație complicată. Solicitat să ofere un comentariu, președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, ne-a declarat că din ceea ce cunoaște el și din discuțiile purtate cu deputații PDM, nu există riscul și nici intenția democraților de a părăsi alianța.