Patru persoane, din cele șase reținute în dosarele AIPA, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile5Foto© ziarulnational.md

Patru persoane, din cele șase reținute în dosarele AIPA, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile

, 7 știri, 9 vizualizări

Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că instanța a decis plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a patru persoane, din cele șase reținute în schemă de corupție la acordarea subvențiilor în agricultură, în care figurează mai mulți angajați ai Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Potrivit CNA, alți doi învinuiți au fost plasați în arest la domiciliul: „Totodată, mai mulți agenți economici colaborează cu procurorii și ofițerii de urmărire penală”. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție continuă cercetările în dosarele menționate.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au efectuat marți, 24 ianuarie 2023, 68 de percheziții, în cadrul unor cauze penale ce țin de gestionarea de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a fondurilor din mai multe proiecte.