Pavel Filip a avut o întrevedere cu echipa de experți ai FMI: Vom întreprinde toate acțiunile necesare, astfel ca în toamnă să avem o Misiune FMI de succes
Foto: www.publika.md

Pavel Filip a avut o întrevedere cu echipa de experți ai FMI: Vom întreprinde toate acțiunile necesare, astfel ca în toamnă să avem o Misiune FMI de succes

14 știri, 1

Evoluțiile economice și sociale recente din Republica Moldova, progresele obținute în implementarea Memorandumului cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în continuare au fost discutate astăzi, la întrevederea Prim-ministrului Pavel Filip cu echipa de experți ai FMI, condusă de de Ben Kelmanson, care se află în vizită la Chișinău.

Premierul a salutat vizita experților, în mod special prezența noului Reprezentant Permanent al FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin, și a evidențiat buna colaborare cu Armine Khachatryan, care își va finaliza misiunea în luna august curent.

Șeful Executivului a reiterat importanța Memorandumului cu FMI: „Programul cu FMI ne-a ajutat să restabilim încrederea partenerilor străini și ne vom focusa în continuare pe asigurarea bunei implementări a acestuia”.

În context, au fost trecute în revistă cele mai importante reforme ale Guvernului, a fost discutată în linii generale Foaia de parcurs Guvern-Parlament privind agenda de reforme prioritare până la finele acestui an.

"Această Foaie de parcurs este un semnal că vom merge mai departe cu agenda de reforme, pe care le facem nu pentru FMI, UE, dar pentru cetățenii Republicii Moldova", a accentuat Pavel Filip.

Șeful Misiunii FMI, Ben Kelmanson, a salutat acțiunile Guvernului de promovare a reformelor în beneficiul cetățenilor țării. Oficialul a spus că scopul a...

    Citește pe publika.md


    Pavel Filip, 9 luni
    Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu echipa de experți ai FMI, aflată în vizit...