Pavel Filip, către Igor Dodon: „Să coboare cu picioarele pe pământ. PSRM nu e la guvernare”
Foto: independent.md

Pavel Filip, către Igor Dodon: „Să coboare cu picioarele pe pământ. PSRM nu e la guvernare”

6 știri, 11

Candidatura lui Eugen Sturza propusă de Partidul Democrat (PD) la șefia ministerului Apărării va fi înaintată a doua oară președintelui Igor Dodon, anunță premierul Pavel Filip, care îi sugerează șefului statului să coboare cu picioarele pe pământ, deoarece el nu are atribuții de a numi miniștri, așa cum a făcut-o astăzi, când a venit cu candidatura bunului său prieten și tatăl finului său, Victor Gaiciuc.

„Eu nu prea am înțeles, dar nici societatea nu prea a înțeles propunerea președintelui. Președintele și PSRM se cred partid de guvernare. Altfel nu-mi pot explica această candidatură, deoarece într-o țară parlamentară, președintele nu are nicio legătură cu numirea miniștrilor”, a reacționat Filip în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Astfel, premierul îi recomandă șefului statului să coboare cu picioarele pe pământ și să nu să se inspire din experiența altor lideri de țară.

„Înțeleg că se inspiră dintr-un model al unei țări pe care o frecventează foarte des, dar eu îi sugerez să se coboare cu picioarele pe pământ și să înțeleagă că Republica Moldova este o republică parlamentară”, a adăugat Filip.

    Citește pe independent.md