Pavel Filip: Programul Prima Casă 2 trebuie să fie aprobat cât mai repede
Foto: agora.md

Pavel Filip: Programul Prima Casă 2 trebuie să fie aprobat cât mai repede

4 știri, 4

Prin Programul Prima Casă 2, statul va achita jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului, iar funcționarii vor trebui să plătească cealaltă jumătate și dobânzile, iar cu cât mai repede va fi aprobat programul Prima Casă 2, cu atât mai repede beneficiarii își vor cumpăra o locuință. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip, în debutul de astăzi a ședinței Executivului.

"O rugăminte către colegii de la Ministerul de Finanțe. A fost expus spre consultări publice dezvoltarea programului Prima Casă, este vorba de așa numitul program pe care îl numim convențional Prima casă 2 și este orientat pentru bugetari. Astfel încât cei care vor dori în cadrul programului Prima Casă să-și cumpere o locuință să beneficieze de o compensare a jumătate din costul locuinței din partea statului.

La fel acest credit va fi oferit pentru 25 de ani și dacă vom avea o capacitate financiară mai sporită desigur că și acest program dar și altele vor fi dezvoltate. Rugămintea este ca să parcurgem cât mai repede consultările pe acet proiect care reprezintă o hotărâre de guvern, astfel încât de curând să fie aprobată în ședința de guvern. Adică cu cât mai repede îl vom aproba, cu atât mai repede vor beneficia cei care dorința să-și cumpere o locuință, lucrează nu mai puțin de un an în instituțiile statului și primesc un salariu din bugetul Republicii Moldova" a spus premierul Pavel ...

    Citește pe publika.md