Pavel Filip, despre agenda de reforme pentru anul 2018
Foto: deschide.md

Pavel Filip, despre agenda de reforme pentru anul 2018

10 știri, 6

În anul 2018 sunt foarte multe lucruri de realizat și agenda de reforme este una foarte ambițioasă. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip într-un interviu acordat pentru postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Potrivit prim-ministrului, în pofida faptului că anul curent este unul electoral, cabinetul de miniștri își dorește să se miște cu viteză dublă spre implementarea reformelor. Filip spune că remanierile care s-au făcut în Guvern sunt foarte importante, în primul rând pentru a ține executivul mai departe de campania electorală de anul curent. Premierul a ai afirmat că are asigurări din partea majorității parlamentare că în 2018 Guvernul va fi ținut departe de disputele politice.

Șeful cabinetului de miniștri subliniază că anul 2017 a adus creștere economică, lucru care a favorizat sporirea investițiilor publice și investițiilor sociale. De asemenea, s-a înregistrat un progres pe exterior.

„Am restabilit relații absolut bune cu partenerii noștri de dezvoltare, vorbesc aici, în primul rând, de Uniunea Europeană, dar și cu partenerii noștri financiari externi – Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional. Chiar îmi pare bine că în decembrie 2017 am reușit să semnăm Acordul pentru asistența macrofinanciară, pe de o parte, iar, pe de altă parte, tot în această perioadă, am avut o evaluare pozitivă din partea Fondului Monetar Internațional”, a afi...

    Citește pe deschide.md