Pavel Filip, despre „ziua tăcerii”: „Eu aș exclude acest lucru”. Premierul a cerut Ministerului Justiției să facă o analiză a legislației electorale

Pavel Filip, despre „ziua tăcerii”: „Eu aș exclude acest lucru”. Premierul a cerut Ministerului Justiției să facă o analiză a legislației electorale

12 știri, 7

Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Jusiției să facă o analiză a legislației electorale, în urma deciziei Curții Supreme de Justiție de a nu valida alegerile locale noi din Chișinău. Acesta susține că e necesar să se înțeleagă ce prevederi ale legii au determinat magistrații să ia o asemenea decizie și cât de relevante sunt aceste prevederi.

„Sunt decizii care au provocat diferite tensiuni. Să fie făcută o analiză și a altor decizii luate înainte de recursurile PSRM-ului. Vreau să înțelegem cât mai bine ce în legislația electorală este bine și ce nu și să vedem dacă anumite prevederi sunt bune sau nu în legi”, a spus Pavel Filip la ședința de azi a Cabinetului de Miniștri.

Filip susține că a discutat subiectul dat în cadrul vizitei sale de lucru în SUA: „Colegii la Washington s-au arătat mirați, la ei nu există această „zi a tăcerii”. Eu cred că fiecare concurent încearcă să-și facă agitație înainte de alegeri sau chiar în ziua alegerilor. Eu aș exclude în general acest lucru, dar e o părere personală. Trebuie legiuitorii să se expună vizavi de acest lucru”, a comentat prim-ministrul.

De asemenea, Pavel Filip susține că a discutat subiectul cu președintele Legislativului Andrian Candu. Astfel, în curând, urmează a fi creat un grup de lucru care va analiza cadrul legal cu privire la îmbunătățirea cadrului legal în domeniul legislației electorale.

Ministerul Justiției t...

    Citește pe realitatea.md