Pavel Filip face declarații de presă: Va vorbi despre proiectul privind un procuror general european2Foto© agora.md

Pavel Filip face declarații de presă: Va vorbi despre proiectul privind un procuror general european

, 8 știri, 8 vizualizări

Partidul Democrat din Moldova (PDM) este gata să ofere voturile necesare pentru alegerea unui procuror european. Declarațiile au fost făcute astăzi de către președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip, în timpul ședinței plenare a Parlamentului.

Fracțiunea PDM a propus includerea în ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi a proiectului de lege, care propune numirea unui procuror european în fruntea Procuraturii Generale. Potrivit președintelui fracțiunii, Pavel Filip, „în prezent asistăm la un dezmăț total în justiție, o politizare absolută a instituțiilor de drept, dosarele penale fiind deschise la comandă și doar pentru reprezentanții opoziției. Anterior blocul ACUM s-a pronunțat pentru un procuror european care ar putea fi soluția crizei în care este sistemul de justiție, iar PDM este gata să susțină această inițiativă”.

„Suntem gata să oferim Blocului ACUM voturile necesare pentru numirea unui procuror european, pentru că doar un procuror european ar putea investiga obiectiv și imparțial atât persoane din actualele partide de opoziție, cât și persoane din actuala guvernare", a declarat Pavel Filip.