Pavel Filip: Partidul Democrat a făcut un pas înapoi4Foto© moldova.europalibera.org

Pavel Filip: Partidul Democrat a făcut un pas înapoi

, 6 știri, 3 vizualizări

Liderul PDM, Pavel Filip, crede că formațiunea sa poate oferi platforma necesară unui dialog constructiv între principalele forțe politice din Parlament. Fiind la guvernare, PDM a făcut un pas înapoi, e timpul compromisurilor rezonabile, pornind de la interesul major al Republicii Moldova, a declarat fostul premier, deputatul Pavel Filip, în interviul acordat Europei Libere.

Europa Liberă: S-a luat această decizie, nu știu pe cât de neașteptată a fost ea, pentru că, inițial, ați anunțat într-un comunicat de presă că PD se va retrage de la guvernare după ce vor fi anunțate rezultatele alegerilor prezidențiale, dar iată că PSRM și Igor Dodon nu au lăsat să vină data anunțării alegerilor prezidențiale și au ripostat, au spus că, „dacă voi nu ne vreți, nici noi nu vă vrem”. Cum să înțelegem ceea ce s-a întâmplat, dle Pavel Filip?

Pavel Filip: „În primul rând, ce ține de decizia luată de Partidul Democrat în ziua de sâmbătă, la ședința Biroului executiv extins, așa cum numim noi acest format, este o decizie asumată, este o decizie bine gândită, care are în spate și multă analiză, dar nu numai analiză, pentru că în toată această perioadă noi am mers în teritoriu și am avut foarte multe discuții, sincere și deschise, cu membrii partidului, în primul rând, dar și cu simpatizanții Partidului Democrat.