PCCOCS anunță punerea sub sechestru a Hotelului Național, care i-ar aparține fostului deputat Vladimir Andronachi6Foto© deschide.md

PCCOCS anunță punerea sub sechestru a Hotelului Național, care i-ar aparține fostului deputat Vladimir Andronachi

, 9 știri, 37 vizualizări

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național” în dosarul denumit generic „Metalferos”, în care fostul deputat Vladimir Andronachi este investigat, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat, acesta este cercetat pentru spălare de bani, precum și pentru crearea și conducerea unei organizații criminale; însă nu s-a prezentat în fața autorității de investigație, după ce a fost citat repetat. Prin urmare, învinuitul a fost anunțat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv în privința acestuia.

Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor prezentat către ARBI a CNA și examinate de procurorii PCCOCS, învinuitul este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul „Național,” cu valoarea capitalului social estimate-n 2018 la suma de 5,5 milioane euro, ceea ce constituie peste 100 milioane lei.