PDM a fost acceptat în grupul social democraților din cadrul Adunării Parlamentare a OSCE
Foto: www.canal2.md

PDM a fost acceptat în grupul social democraților din cadrul Adunării Parlamentare a OSCE

19 știri, 4

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a fost acceptat astăzi în grupul social-democraților din cadrul Adunării Parlamentare OSCE (SDSP). Anunțul a fost făcut de deputatul Sergiu Sîrbu, care participă la reuniunea organizată în Germania.

„Susținerea grupurilor din aceeași familie politică este cât se poate de benefică în promovarea intereselor țării noastre. Le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată PDM. Îi sunt recunoscător pentru sprijin doamnei Doris Barnett, deputat în Bundestag, liderul delegației germane la AP OSCE și al SDSP”, a scris Sîrbu pe pagina sa de facebook.

Deputatul a mai adăugat că în comitetul pentru afaceri politice și securitate al AP OSCE au fost votate astăzi trei amendamente importante la rezoluția de bază cu referire la R. Moldova.

„Se reafirmă necesitatea retragerii complete a tuturor forțelor armate și munițiilor străine de pe teritoriul țării noastre. La fel și nevoia de a transforma actuala misiune de menținere a păcii într-una civilă, internațională. Organizația își reconfirmă întreg sprijinul pentru rezolvarea diferendului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova și a angajamentelor asumate de ambele părți”, spune acesta.

Sergiu Sîrbu subliniază că aprobarea acestor amendamente „are la bază efortul comun al delegațiilor Moldovei, României, SUA, Marii Britanii, Georgiei și Lituaniei”. „Urme...

    Citește pe ziarulnational.md