PD acuză PSRM și blocul format ACUM de încălcarea legislației electorale și anunță că va sesiza instituțiile responsabile7Foto© publika.md

PD acuză PSRM și blocul format ACUM de încălcarea legislației electorale și anunță că va sesiza instituțiile responsabile

, 8 știri, 7 vizualizări

PDM precizează că este vorba despre ilegalități care pot influența în mod negativ procesul electoral, motiv pentru care PDM a decis să sesizeze oficial instituțiile responsabile de organizarea alegerilor. „Totodată, dorim să informăm opinia publică în legătură cu modul incorect prin care unele partide încearcă să influențeze rezultatul alegerilor și să discrediteze desfășurarea lor.

Avem toate motivele să credem că partidele care comit aceste ilegalități o fac deoarece, după cele patru sondaje de opinie date recent publicității, au înțeles că susținerea lor este tot mai redusă în rândul cetățenilor și încearcă să prevină un eșec în alegeri prin astfel de fraude, încă din perioada pre-electorală.

1. În cazul alegerilor parlamentare, procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Cu toate acestea, PSRM a început cu mult timp înainte acest proces. De asemenea, șeful statului se implică direct în promovarea politică a PSRM.