„PDM a refuzat schimbarea. Guvernul Chicu a rămas” (Petru Grozavu/ Ziarul de Gardă)© timpul.md

„PDM a refuzat schimbarea. Guvernul Chicu a rămas” (Petru Grozavu/ Ziarul de Gardă)

, 4 știri, 7 vizualizări

Confruntările de ieri din fața Ambasadei Armeniei, dintre reprezentanții diasporelor Armeniei și Azerbaijanului în R. Moldova, în care au fost implicați reprezentanți ai președinției și Parlamentului de la Chișinău, afectează imaginea țării noastre pe arena internațională și contravine declarațiilor privind politica externă echilibrată, lansate frecvent de președintele Igor Dodon, consideră experții. Mai mult, aceștia învinuiesc forțele de ordine că nu ar fi întreprins toate acțiunile necesare pentru a preîntâmpina confruntările.

O manifestație, inițial pașnică, a diasporei azere în fața Ambasadei Armeniei la Chișinău a ajuns la confruntări dintre cele două tabere, în contextul escaladării conflictului dintre cele două state în ultimele săptămâni. Comunitatea azeră, care anunțase protestul, a fost întâmpinată de reprezentanți ai diasporei armene, iar în scurt timp situația a degenerat.

Ambasada Azerbaijanului în Republica Moldova a difuzat ulterior un comunicat în care anunța participarea la acțiunea organizată de diaspora armeană și a două persoane oficiale - consilierul lui Igor Dodon, Ernest Vardanean și deputatul socialist, Gaik Vartanean. Misiunea diplomatică susține că cei doi au apărat în mai multe cazuri interesele Armeniei, în detrimentul relațiilor moldo-azere.