PDM: Igor Dodon demonstrează că și-a subordonat politic Procuratura Generală40Foto4Video© ziarulnational.md

PDM: Igor Dodon demonstrează că și-a subordonat politic Procuratura Generală

, 317 știri, 3 vizualizări

„Procuratura este controlată politic, fapt demonstrat și astăzi de către Igor Dodon, conducătorul din umbră al PSRM și președinte de țară. Societatea rămâne frapată de faptul că acțiunile procurorilor sunt anticipate, prin anunțuri, de către șeful statului ori de către ministrul de Interne, Andrei Năstase. Cei doi nici nu se ascund că dețin controlul asupra Procuraturii Generale.

Igor Dodon a anunțat, astăzi, plenul Parlamentului, că până la sfârșitul zilei va veni Procurorul General să ceară ridicarea imunității unor deputați. Este o acțiune sfidătoare la adresa statului de drept, o imixtiune grosolană a politicienilor în activitatea instituțiilor de drept și o bătaie de joc față de independența procuraturii. Or șeful statului sau ministrul de Interne nu au de unde să știe acțiunile procurorului general, doar decât îl controlează deplin și-i dau indicații ce să facă”, au scris reprezentanții PDM într-un comunicat de presă.

În acest context, membrii PDM sunt de părere că toate instituțiilor de drept ale statului, inclusiv Procuratura Generală sunt subordonate politic.