PDM propune majorarea cu 50% a salariilor primarilor și funcționarilor din sfera socială din sate
Foto: protv.md

PDM propune majorarea cu 50% a salariilor primarilor și funcționarilor din sfera socială din sate

18 știri, 7

Primarii și funcționarii din sfera socială din orașe și sate vor avea salarii majorate cu până la 50 la sută. Partidul Democrat din Moldova (PDM) a decis să susțină politic un proiect de lege în acest sens. Majorările salariale ar putea fi aplicare deja din luna august. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele PDM, Vlad Cebotari, la briefingul de presă organizat după ședința săptămânală a formațiunii.

”Astăzi, Partidul Democrat a decis să susțină politic în Parlament soluțiile prezentate de colegi, până la finalul acestei sesiuni, să urgentăm procedurile, astfel încât majorările respective să devină efective cât mai rapid”, a spus Cebotari.

Acesta a explicat că resursele necesare pentru majorări sunt din contul veniturilor în creștere ale bugetului de stat, dar și din contul celor suplimentare înregistrate în raioane.

”Pentru acest an, banii vor fi de la bugetul de stat, iar din anul viitor, vor fi și alte surse de finanțare, inclusiv din contul serviciilor prestate în teritoriu”, a explicat Cebotari.

Vicepreședintele PDM a mai spus că decizia de majorare a salariilor funcționarilor și aleșilor a fost luată în urma întâlnirilor cu reprezentanții administrației publice locale. ”În ultima perioadă, conducerea Guvernului a avut întâlniri cu primarii din toată țara. La fel, și conducerea Partidului Democrat a discutat cu primarii afiliați formațiunii noastre politice, ...

    Citește pe 24h.md