PDM propune pe agenda Parlamentului proiectul ce prevede lupta cu propaganda și manipularea din afara țării
Foto: unimedia.info

PDM propune pe agenda Parlamentului proiectul ce prevede lupta cu propaganda și manipularea din afara țării

17 știri, 4

PDM a anunțat astăzi că a decis să propună introducerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului Republicii Moldova, din această saptămână, a proiectului de lege privind modificarea Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securității informaționale a statului.

Inițiativa este semnată de deputații PDM și PPE, având ca scop securizarea spațiului informațional, prin limitarea difuzării și retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informațional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Proiectul are drept obiectiv lupta cu propaganda și manipularea din exteriorul țării, care poate aduce grave prejudicii securității informaționale a statului și cetățenilor săi.

PDM a precizat faptul că această inițiativă se referă strict la limitări ce țin de emisiunile informativ-analitice și nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de televiziune din afara țării care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

    Citește pe moldova.org