PDM vrea modificarea Constituției: Să arătăm clar că orientarea strategică a R.Moldova este integrarea europeană

PDM vrea modificarea Constituției: Să arătăm clar că orientarea strategică a R.Moldova este integrarea europeană

12 știri, 6

Partidul Democrat și-a exprimat intenția de a modifica Constituția Republicii Moldova prin introducere în textul acesteia o referință care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a PDM.

„Am hotărât să inițiem modificarea Constituției prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană. Facem acest lucru pentru că ne dorim ca toată lumea să înțeleagă clar că direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care au loc în viitor sau de interesele unor sau altor persoane”, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului tradițional.

Potrivit lui, inițiativa în acest sens se referă la decizia Curții Constituționale din 9 octombrie 2014, care preciza că orientarea spre spațiul valoric democratic european este un element definitoriu al identității constituționale a Moldovei.

    Citește pe realitatea.md