Pe străzile din Chișinău ar putea circula un autobuz electric oferit de Belarus

Pe străzile din Chișinău ar putea circula un autobuz electric oferit de Belarus

13 știri, 6

Minsk va oferi gratuit Chișinăului un autobuz electric pentru a fi testat pe străzile Capitalei. Despre acest lucru a anunțat primarul general interimar Silvia Radu în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui Radu, dacă acest test va fi cu succes, în viitor pe străzile Capitalei ar putea circula autobuze electrice.

„Săptămâna trecută am participat în cadrul delegației oficiale în ședințele de lucru care au avut loc împreună cu domnul Lukașenko, președintele Belarusului. În cadrul aceste întâlniri am convenit ca luna viitoare, partea belarusă să ne transmită gratuit în uz timp de o lună un autobuz electric, dar și aparatajul de încărcare a acestui autobuz, pentru a-l testa la Chișinău. Să vedem dacă alegem să achiziționăm astfel de mijloace pe viitor și dacă acest test va fi cu succes, vom purcede la negocierile viitoare”, a declarat primarul general interimar, Silvia Radu.

La începutul lunii aprilie Silvia Radu s-a întâlnit cu directorul companiei de producere a autobuzelor din Belarus, Vladimir Koroli. Cei doi au fiscutat despre posibilitatea deschiderii unei linii de asamblare în Chișinău, ce va permite modernizarea parcului de autobuze electrice din Capitală cu vehicule moderne și ecologice.

Mai mult, acest proiect va permite țării noastre să exporte autobuze electrice spre Uniunea Europeană.

Silvia Radu și Vladimir Koroli au discutat și despre mo...

    Citește pe 24h.md