Peninsula Crimeea a rămas fără lumină și legătură telefonică mobilă
Foto: www.publika.md

Peninsula Crimeea a rămas fără lumină și legătură telefonică mobilă

7 știri, 10

În Sevastopol nu funcționează băncile, terminalele bancare, nu este lumină nici în centrele comerciale și casele particulare. La stațiile PECO au fost pornite generatoarele. În Simferopol din cauza semafoarelor oprite s-au format ambuteiaje.

Potrivit informației preliminare, cauza blocajului a fost un accident la stația „Taman”. O altă sursă însă a declarat că a avut loc o întrerupere de urgență pe podul energetic care leagă Kuban de Crimeea.

Alimentarea cu energie a Crimeei va fi restabilită în decurs de trei ore. Șeful republicii Serghei Aksenov a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook. „Căderea electricității s-a produs din cauza oscilațiilor la stația „Taman”. Întreaga Crimeea a rămas fără lumină”, a scris acesta cerând localnicilor să păstreze calmul.

Ultima dată când electricitatea a fost întreruptă în Crimeea a fost în iulie 2017. Atunci, alimentarea cu energie a revenit la normal peste o oră. Motivul întreruperii s-a datorat unui accident din cauza căldurii extreme la stația „Taman” de pe teritoriul regiunii Krasnodar.

    Citește pe tv8.md