Pentru al doilea an consecutiv, Ziua Națională a Vinului nu a mai fost sărbătorită în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău4Foto© publika.md

Pentru al doilea an consecutiv, Ziua Națională a Vinului nu a mai fost sărbătorită în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău

, 8 știri, 14 vizualizări

Ziua Națională a Vinului, sărbătorită tradițional în primul weekend al lunii octombrie în Piața Marii Adunări Naționale, este marcată pentru al doilea an consecutiv doar în cramele din țară. Cu această ocazie, Oficiul Național al Viei și Vinului a pregătit și un spot video.

Pentru duminică, vinăriile din țară au pregătit programuri speciale pentru vizitatori. Oaspeții au parte de excursii, festivități, mâncare tradițională și degustări de vinuri. În contextul pandemiei de COVID-19, administratorii sunt obligați să asigure respectarea normelor de protecție împotriva noului coronavirus.

Astfel, toate excursiile în cadrul vinăriilor au loc cu participarea unui număr redus de oaspeți, iar accesul în majoritatea localurilor se face doar în baza rezervărilor. Totodată, vizitatorii sunt îndemnați să poarte masca de protecție, să-și dezinfecteze mâinile și să respecte distanța socială.