„Pentru Moldova” anunță mai multe amendamente importante la politica bugetar-fiscală pentru anul 20218Foto© deschide.md

„Pentru Moldova” anunță mai multe amendamente importante la politica bugetar-fiscală pentru anul 2021

, 25 știri, 6 vizualizări

Deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” au făcut astăzi apel la colegii lor din Parlament să înceteze criticile nefondate și să sprijine câteva inițiative legislative în domeniul farmaceutic, menite să sporească accesul cetățenilor la medicamente eficiente și la prețuri mai mici. „Pentru Moldova” a anunțat și un șir de amendamente propuse la proiectul politicii bugetar-fiscale extrem de necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

Mai exact, parlamentarii îndeamnă toți colegii din Parlament să sprijine proiectele de lege care prevăd crearea farmaciilor mobile, plafonarea adaosului comercial la medicamentele compensate, instituirea rețetei electronice, dar și alte prevederi care vor facilita accesul oamenilor la medicamente la un preț decent și tratamente eficiente.

Aceste inițiative sunt eminamente sociale, iar deputații ar trebui să lase la o parte orgoliile politice și să înțeleagă importanța lor pentru oameni, a declarat deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan.