Percheziții în trei orașe. Arme, muniții și droguri ridicate de polițiști și procurori3Foto1Video© publika.md

Percheziții în trei orașe. Arme, muniții și droguri ridicate de polițiști și procurori

, 7 știri, 21 vizualizări

Ca urmare a unei informații operative, ofițerii Direcției misiuni speciale (DOS) a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS au  deconspirat un  grup de persoane din orașul Ștefan Vodă și mun. Chișinău suspectate de păstrarea,  modificarea  și comercializarea armelor și munițiilor aduse ilegal și prin contrabandă din regiunea transnistreană și Federația Rusă cât și a substanțelor narcotice.

De menționat, gruparea a  fost documentată de către ofițerii de investigație  timp de câteva luni de zile, astfel,  de către un agent sub acoperire au fost achiziționate câteva grenade explozibile de model F-1, un pistol confecționat artizanal și substanțe narcotice.

Astfel, ca urmare a 13 percheziții (mun. Chișinău, orașele Ialoveni și  Ștefan Vodă)  la domiciliile și mijloacele de transport a figuranților,  au fost depistate și ridicate masă vegetală de culoare verzuie și miros specific, asemănător cu marijuana, semințe de cânepă, 75 plante de cânepă, 11 grenade de model F-1, arme și muniții de diferite tipuri, 21 cuțite de luptă și vânătoare cu diferite dimensiuni (iatagane ect),  telefoane mobile ce aparțin figuranților.