Percheziții la Chișinău și Anenii Noi într-un dosar de spălare de bani instrumentat de autoritățile române4Foto© publika.md

Percheziții la Chișinău și Anenii Noi într-un dosar de spălare de bani instrumentat de autoritățile române

, 5 știri, 3 vizualizări

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI), au desfășurat miercuri, 7 decembrie, percheziții la domiciliul a 12 persoane din Chișinău și Anenii Noi, care au statutul de bănuit într-un dosar de spălare de bani instrumentat de autoritățile din România.

Perioada infracțională cuprinde anii 2018-2021, atunci când cei 12 cetățeni ai R. Moldova cu vârsta cuprinsă între 35 și 67 de ani, domiciliați în Chișinău și Anenii Noi, își exercitau activitatea infracțională cu rol de interpuși la crearea companiilor în România, prin care erau spălate fondurile obținute ilegal, atât în România, cât și în Bulgaria, Polonia și Ungaria.

Dosarul este gestionat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România, cu participarea la percheziții și audieri în R. Moldova a ofițerilor Poliției Judiciare din statul vecin. Cauza vizează un grup infracțional internațional, care se ocupa de spălarea a zeci de milioane de euro provenite din fraude informatice, în acest caz fiind folosite firme paravan din Hong Kong și Israel.