Permis de conducere falsificat pentru 14 categorii, eliberat de Federația Rusă3Foto© publika.md

Permis de conducere falsificat pentru 14 categorii, eliberat de Federația Rusă

, 5 știri, 13 vizualizări

În seara zilei de 07 august curent, la controlul de frontieră s-a apropiat un autoturism de marcă Toyota Avensis. În calitate de pasager se afla un bărbat de 44 de ani. În timpul verificării actelor de călătorie, acesta a prezentat și un permis de conducere eliberat pe numele său cu însemnele autorității competente din Federația Rusă. Polițiștii de frontieră au avut unele suspiciuni asupra documentului, fapt pentru care l-au examinat cu tehnica specială din dotare. În rezultatul căreia s-a constatat că permisul de conducere prezintă semne rezonabile de falsificare.

La audieri, conaționalul a declarat că deținea un permis moldovenesc ce-i permitea să conducă doar două categorii de mijloace de transport. Din dorința de a deveni un șofer profesionist s-a înscris la o școală specializată în 2018, în timp ce se afla la muncă în Rusia. Studiile l-au costat zece mii ruble rusești. Cît privește neveridicitatea documentului, bărbatul a menționat că nici nu bănuia.

Pe numele moldoveanului a fost întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii, iar permisul de conducere a fost transmis pentru efectuarea expertizei tehnice. Cercetările vor continua pînă la elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.