Persoane banuite, credite luate de companiile lui Șor și sechestru de peste un miliard de lei. Detalii de la PA despre „Furtul miliardului”3Foto© zdg.md

Persoane banuite, credite luate de companiile lui Șor și sechestru de peste un miliard de lei. Detalii de la PA despre „Furtul miliardului”

, 6 știri, 9 vizualizări

Procuratura Anticorupție a expediat Parlamentului un raport cu privire la acțiunile întreprinse în ancheta privind frauda bancară. Acesta are ca perioadă de referință lunile august-noiembrie curent și include două spețe - una cu referire la companiile din aria lui Ilan Șor și cea de-a doua, a companiilor din aria de interes al lui Vlad Plahotniuc.

Astfel, Procuratura Anticorupție face o sinteză a raportului expediat Parlamentului.

În cadrul instrumentării cauzelor penale privind devalizarea celor trei bănci comerciale, s-au constatat mai mulți factorii de risc care constituie cauza prejudicierii sistemului bancar și anume:

Subiecții care sunt vizați în aceste cauze penale sunt persoane fizice, persoane juridice (beneficiari ai creditelor bancare), funcționari din cadrul celor trei bănci comerciale, persoane publice și persoane cu funcție de demnitate publică.