Persoane depistate de polițiștii de frontieră cu acte fictive de muncă pentru a nu respecta regimul de autoizolare© jurnal.md

Persoane depistate de polițiștii de frontieră cu acte fictive de muncă pentru a nu respecta regimul de autoizolare

, 5 știri, 11 vizualizări

Angajații Poliției de Frontieră au identificat persoane care pentru a fi exonerați de regimul de autoizolare prezentau contracte de muncă fictive la trecerea frontierei de stat. Probele administrate au confirmat că toți beneficiarii de aceste contrate nu au lucrat nici o zi la firma emitentă, transmite CURENTUL.

La începutul lunii august curent, ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale SUD au intrat în posesia unor informații precum că o firmă din r. Cahul perfectează contracte de muncă fictive pentru persoanele care doresc să traverseze frontiera de stat și să fie exonerați de la autoizolarea de 14 zile.

Astfel, urmare a prelucrării și valorificării informațiilor operative, acum două zile a fost supus documentării un bărbat de 31 de ani, deținător al dublei cetățenii, moldovenească și română. Acesta și-a perfectat un contract de muncă fictiv cu administratorul firmei în speță. Actul a fost prezentat de mai multe ori autorităților de frontier și în baza acestuia era autorizată intrarea în țară fără a plasa în autoizolare cetățeanul.