Pescarii pot sta liniștiți acasă. Începe perioada prohibiție2Foto© publika.md

Pescarii pot sta liniștiți acasă. Începe perioada prohibiție

, 5 știri, 5 vizualizări

Din 1 aprilie a demarat perioada de prohibiție în obiectivele acvatice piscicole naturale. Timp de 75 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova nu se permite pescuitul. Un ordin în acest sens a fost semnat de Agenția de Mediu, informează moldpres.md.

În perioada prohibiției, patrulele Poliției de Frontieră își vor ajusta misiunile de protejare a resurselor piscicole în ecosistemele acvatice naturale, aflate atât la hotar, cât și în zona de frontieră. Acestea vor fi efectuate prin utilizarea frecventă a ambarcațiunilor, tehnicii de serviciu, mijloacelor speciale și echipamentului din dotare, respectând strict, totodată, măsurile de protecție individuală, impuse de riscurile provocate de noul coronavirus COVID-19.

„În timpul prohibiției se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma lui cu unelte de pescuit. În cazul constatării încălcării prevederilor din acest ordin, polițiștii de frontieră vor acționa în strictă conformitate cu legislația în vigoare”, conform Poliției de Frontieră.