Peskov: Londra va trebui să-și ceară scuze în cazul Skripal
Foto: sputnik.md

Peskov: Londra va trebui să-și ceară scuze în cazul Skripal

4 știri, 9

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Londra va trebui în cele din urmă să-și ceară scuze pentru acuzațiile nefondate împotriva Moscovei în cazul otrăvirii lui Skripal, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce un laborator militar britanic a recunoscut că nu ar putea lega atacul de Moscova.

"Pentru noi, situația a fost îngrozitoare încă de la început, iar acum, confirmarea începe treptat să vină prin faptul că acuzațiile nebune, făcute de partea britanică la câteva ore după tentativa de asasinare [asupra agentului dublu Serghei Skripal și fiicei sale], sunt neîntemeiate și nefondate", a declarat Peskov jurnaliștilor.

Aceasta la la scurt timp după interviul pentru Sky News al șeful laboratorului chimic din Porton Down care a recunoscut că oamenii de știință nu au găsit nici o confirmare că agentul chimic A-234 ("Novichok") folosit în otrăvire a venit din Rusia.

Peskov a declarat că acuzațiile împotriva Moscovei, așa cum consideră el, nu vor fi niciodată confirmate: "Ministrul britanic de Externe [Boris Johnson], care l-a acuzat pe președintele Putin, și prim-ministrul britanic (Theresa May) vor trebui să privească cumva în ochii colegilor lor din Uniunea Europeană, după ceea ce le-au spus", a spus Peskov.

"Într-un fel, vor trebui să-și ceară scuze de la partea rusă", a spus el. "Dar, desigur, este încă departe, și această idioțenie a mers prea departe".

Înt...

    Citește pe sputnik.md