Peste 1000 de prizonieri ucraineni capturați la Mariupol au fost deportați în Rusia2Foto© deschide.md

Peste 1000 de prizonieri ucraineni capturați la Mariupol au fost deportați în Rusia

, 8 știri, 25 vizualizări

Lupte puternice continuă în Severodonețk, oraș cheie din estul Ucrainei aflat sub focul intens al Rusiei, iar autoritățile ucrainene anunță miercuri dimineață că rușii au bombardat din nou Harkov. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky susține că rușii sunt mai mulți și mai puternici, dar forțele Kievului rezistă și pot riposta. Zilele trecute, un contra-atac ucrainean a făcut posibilă recucerirea a jumătate din Severodonețk. Pe străzi însă continuă lupte aprige și un duel de artilerie. Rușii distrug totul, astfel încât să nu mai rămână nimic de apărat, a acuzat guvernatorul local.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

UPDATE 14:14 Forțele ucrainene ar putea fi nevoite să se retragă pe poziții mai bune în Severodonețk, însă nu vor ceda acest oraș din estul Ucrainei, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Haidai.