Peste 20 de localități au rămas fără curent electric9Foto1Video© tv8.md

Peste 20 de localități au rămas fără curent electric

, 12 știri, 34 vizualizări

ÎCS „Premier Energy Distribution” SA precizează că precipitațiile puternice sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depuneri de chiciură și vânt puternic, au afectat furnizarea energiei electrice. Conform situației operative de la ora 10.00, parțial sau în totalitate, rămâneau fără curent electric 24 de localități din raioanele Cantemir, Leova, Stefan Vodă, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Anenii Noi, Comrat și Cahul.

„Deoarece au fost semnalate și localizate deja 10 cazuri de ruptură de conductor, ceea ce creează situații de risc sporit, atenționăm populația să manifeste maximă precauție cu privire la regulile de securitate electrică pentru evitarea accidentelor”, precizează furnizorul într-un comunicat de presă.

Oamenii sunt îndemnați să ocolească și să nu atingă conductoarele electrice căzute la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci. Despre orice incident, populația este îndemnată să informeze în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24 h: (022) 43 11 11 sau la cel local, indicat în factură.