Peste 20 de milioane de lei va încasa Primăria Chișinău pentru închirierea a 11 gherete, amplasate în capitală3Foto© tribuna.md

Peste 20 de milioane de lei va încasa Primăria Chișinău pentru închirierea a 11 gherete, amplasate în capitală

, 8 știri, 5 vizualizări

„20 milioane 205 mii lei pentru amplasarea a 11 gherete în parcurile din capitală din cele 15 loturi scoase astăzi la prima licitație.  Doar așa în continuare corect și transparent!” – a comunicat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, urmare a primei licitații pentru obținerea locurilor de amplasare a gheretelor în capitală, informează TRIBUNA.

Primarul a spus că banii vor fi utilizați pentru îmbunătățirea infrastructurii orașului.

„Cele 15 locuri de comerț licitate astăzi se află în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pe str. Ion Creangă (Parcul Dendrariu), în Pădurea-Parc „Butoiaș”, în Parcul „Sarmizegetusa” și pe str. Valea Crucii (Grădina Zoologică).

Pentru celelalte 4 loturi, nu s-au înregistrat participanți, ori a fost înregistrat doar un singur agent economic”, a menționat el, precizând: termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani. În această perioadă, agentul economic este sigur că locul îi este asigurat, iar în preajmă nu este riscul să apară altă gheretă.