Peste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor moldovenesc tradițional de dimensiuni record la Festivalul Vinului Moldovei din România3Foto© moldova.org

Peste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor moldovenesc tradițional de dimensiuni record la Festivalul Vinului Moldovei din România

, 4 știri, 4 vizualizări

Festivalul Vinului Moldovei din România este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei din Vinului, instituție public-privată responsabilă pentru promovarea Vinului Moldovei peste hotarele țării, în special pe piețele-țintă. Piața din România are o importanță strategică pentru exportul vinurilor moldovenești, fiind a doua ca mărime.

Irina Bîstrițchi, vice director, Oficiul Național al Viei și Vinului: ,,În acest an, Festivalul Vinului Moldovei de la Snagov se desfășoară după același format și principiu și am preferat să păstrăm și locația evenimentului. Considerăm că aceasta este formula potrivită pentru promovarea Vinului Moldovei pe piața românească: o combinație între muzică de calitate, Vinul Moldovei și gastronomie moldovenească. Ne bucurăm că în acest an au venit mult mai mulți oameni decât anul trecut, iar prezența unui număr mai mare e vinării a avut o contribuție enormă.”

Vizitatorii evenimentului au putut admira o creație de dimensiuni grandioase - un covor tradițional de peste 100 de metri de țesătură manuală, care a inspirat și identitatea grafică a evenimentului.