Peste 50 de mii de Pomi de Crăciun, scoși la vânzare de „Moldsilva”6Foto© publika.md

Peste 50 de mii de Pomi de Crăciun, scoși la vânzare de „Moldsilva”

, 10 știri, 8 vizualizări

Pentru sărbătorile de iarnă din acest an, Agenția “Moldsilva” va propune pentru comerț peste 52 de mii de Pomi de Crăciun dintre care 48 de mii molid și 3700 - pin. Totodată, vor fi propuse și peste șase mii de compoziții din brad. Un număr mai mare de arbori va fi oferit de întreprinderile silvice din Edineț, Călărași, Chișinău, Tighina, Hâncești și Nisporeni, transmite MOLDPRES.

Înălțimea unui Pom de Crăciun variază de la un metru până la patru metri. La cerere ea poate fi și mai mare. Cele mai solicitate sunt coniferele de aproximativ 1,5 m, pentru comercializare fiind pregătiți peste 23 mii de pomi cu asemenea înălțime. La întreprinderile silvice subordonate Agenției "Moldsilva", prețul pinului pornește de la 56 de lei per metru. Molidul poate fi achiziționat de la 44 de lei pentru un metru, iar cei care optează pentru compoziții urmează să achite de la 8 lei/bucata.

Pentru pomii ce au o înălțime mai mare de șase metri se stabilește un supliment de o sută de lei pentru fiecare metru (molid) și 70 de lei (pin), care se adaugă la prețurile menționate. Față de anii precedenți, prețurile respective, ce porneau de la 36 de lei per metru, au crescut, însă, potrivit "Moldsilva", "acestea sunt niște scumpiri nesemnificative, dictate de piață".