Peste 500 plante de canepa prașite și ingrijite, depistate de polițiști pe un lan cu floarea soarelui din Cahul3Foto© publika.md

Peste 500 plante de canepa prașite și ingrijite, depistate de polițiști pe un lan cu floarea soarelui din Cahul

, 5 știri, 16 vizualizări

Peste 500 de plante de cânepă bine îngrijite, plantate printre rândurile de floarea soarelui au fost descoperite de polițiștii din Cahul pe un teren agricol din preajma satului Rumeanțev. Proprietarul lotului s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 52 ani, domiciliat în municipiul Cahul.

În acest caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar plantele au fost ridicate și îndreptate la expertiza chimică.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 1 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 6.000 la 10.000 unități convenționale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.