Peter Michalko: Investigarea jafului bancar este testul pentru eficiența reformelor
Foto: radiochisinau.md

Peter Michalko: Investigarea jafului bancar este testul pentru eficiența reformelor

4 știri, 5

Investigarea fraudei bancare de acum câțiva ani constituie testul principal pentru aprecierea felului în care au loc reformele în domeniul anticorupției și îmbunătățirii justiției în Republica Moldova, iar pentru implementarea asestor reforme este nevoie de voință politică. Declarația aparțineAmbasadorul UE în RM, Peter Michalko și a fost făcută într-un interviu acordat Agenției IPN.

„Și în anul 2017 am așteptat să vedem progresul în domeniul combaterii corupției. Este important acest efort continuu, căci corupția este sursa mai multor fenomene negative și este împotriva caracterului just al societății. La rândul său, caracterul just al societății și egalitatea oamenilor în fața legii sunt printre cele mai mari probleme ale moldovenilor, dar și pentru cei care ar vrea să vină cu investiții, de exemplu, dar, din aceste cauze, nu pot.

În ultimul an s-a făcut mult pentru construirea și susținerea structurilor anti-corupție. Acum vorbim despre eficiența și funcționarea lor în modul care trebuie, căci corupția trebuie eliminată la toate nivelurile, nu doar la cele de jos. Pentru aceasta este nevoie de voință, inclusiv politică, iar testul principal în acest sens cred că îl constituie acum modul în care este investigată frauda bancară care s-a întâmplat în Republica Moldova și unde așteptam ca să fie aduși la răspundere cei care sunt vinovați și să fie și recuperate resursele care...

    Citește pe realitatea.md