Petru Gontea, fost șef de direcție în cadrul Primăriei, condamnat la 7 ani de închisoare

Petru Gontea, fost șef de direcție în cadrul Primăriei, condamnat la 7 ani de închisoare

9 știri, 24

Petru Gontea, fost șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare din cadrul Primăriei Chișinău, a fost condamnat de către Judecătoria Chișinău la 7 ani cu executare.

Prima instanță națională l-a găsit vinovat pentru că ar fi transmis un imobil din centrul istoric al capitalei în posesia fostului vicedirector al Departamentului controlului vamal, Sava Maimescu. Fostul funcționar spune că este nevinovat și că a atacat sentința la Curtea de Apel Chișinău, scrie CrimeMoldova.com.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost intentat de către procurorii anticorupție, care susțin că infracțiunea ar fi fost comisă în anul 2006, când Petru Gontea deținea funcția de șef al Întreprinderii municipale de gestionare a fondului locativ nr.13 din Chișinău.

Deși există o decizie a Consiliului Municipal Chișinău din 2001, privind transmiterea imobilului de pe strada Lazo nr.10 la balanța SRL Avent, Petru Gontea i-a ajutat pe soții Sava și Elena Maimescu să devină proprietari ai imobilului, inclusiv și ai terenului, care a fost dat agentului economic. Pentru cele 2 bunuri, cuplul a achitat la bugetul local aproximativ 19 mii de lei.

Petru Gontea a comunicat că inițial a avut loc un proces civil inițiat de către SRL Avent, după care a fost intentat dosar penal pe numele său.

Documentele cadastrale arată că imobilul are suprafața de 270 de metri pătrați, iar din 13 octombrie, 2017, se află ...

    Citește pe realitatea.md