Piețele și centrele comerciale vor activa cu program obișnuit, insa va fi interzis accesul copiilor pana la 7 ani9Foto© jurnal.md

Piețele și centrele comerciale vor activa cu program obișnuit, insa va fi interzis accesul copiilor pana la 7 ani

, 20 știri, 5 vizualizări

Primăria Chișinău informează că, din 1 iulie 2020, piețele din municipiu vor activa cu program stabilit, de la 05:00 până la 19:00, inclusiv în zilele de odihnă, cu interzicerea comerțului ambulant în preajma lor. Zilele de luni vor fi sanitare pentru toate, indiferent de forma de proprietate. În același timp, este interzis accesul copiilor până la 7 ani în toate piețele de pe teritoriul municipiului, iar administratorii vor asigura realizarea acestei prevederi prin controlul riguros la punctele de intrare în zonele de comerț menționate.

Potrivit documentului, tot din 1 iulie, a.c., centrele comerciale din municipiul Chișinău și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora (cu excepția cinematografelor și centrelor de agrement amplasate în incinta acestora), vor activa cu program obișnuit, cu respectarea și monitorizarea strictă a prevederilor de prevenire a infecției COVID-19. În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, a infecției prin coronavirusul de tip nou, măsurile de precauție vor fi revizuite.