Pistrinciuc, despre plecările din PLDM: „Știu că au fost supuși unor represalii”

Pistrinciuc, despre plecările din PLDM: „Știu că au fost supuși unor represalii”

17 știri, 9

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a fost părăsit de către cinci membri, care s-au aflat printre fondatorii formațiunii și în context, vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, a declarat că „puterea depășește limitele imaginabile ale presiunilor și persecuțiilor, iar instrumentele folosite variază de la pierderea locului de muncă sau a afacerii, până la persecutarea celor apropiați”, informează CURENTUL.

Vadim Pistrinciuc a declarat că nu-i judecă.

„Îmi pare rău de colegi, eu unul nu am să-i judec, fiindcă știu că au fost supuși acestor represalii. Știu, de asemenea, că ei nu vor recunoaște acest lucru. Acum. Dar sunt sigur că va veni timpul când vor spune. Timpul le va arăta pe toate. Nu voi comenta declarațiile lor, e lipsit de sens și e tradițional, sub presiune se declară orice”, a menționat Pistrinciuc.

Totodată, vicepreședintele PLDM a accentuat că partidul rămâne fidel cauzei – „de a face din Republica Moldova o țară liberă, cu instituții în serviciul cetățeanului”.

„Din păcate, avalanșa dosarelor trăsnite împotriva autorităților locale, a partidelor de opoziție, consolidează părerea că Moldova se îndepărtează fundamental de la modelul unui stat democratic european, devenind un stat autocratic, unde controlul este noțiunea care definește politica. Ce folos că majoritatea controlează 80% din autoritățile locale și 90% din cele centrale, dacă rămâne cea mai n...

    Citește pe curentul.md