Plahotniuc: Dosarul Laundromatului a fost cauza presiunilor Federației Ruse în adresa mea și a guvernării
Foto: 24h.md

Plahotniuc: Dosarul Laundromatului a fost cauza presiunilor Federației Ruse în adresa mea și a guvernării

4 știri, 8

„Presiunile Federației Ruse în adresa mea și a guvernării au început în momentul în care a fost pornită investigația în dosarul „Laundromat-ului”, în urma căruia au fost spălate 22 de miliarde de dolari printr-o bancă din Moldova. Mai mult, anumite persoane din Federația Rusă, direct interesate de acest caz, au încercat să determine guvernarea din Moldova să intervină pentru blocarea acestei anchete.”

Dezvăluirea aparține președintelui PD, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută într-un interviu pentru portalul deschide.md.

„Este o continuare a unor presiuni care deja au loc de mai bine de un an, nu doar asupra mea, dar și asupra colegilor din Guvern, Parlament și Coaliție. Eu îmi gestionez singur situația, dar când deja s-a trecut la șantajarea altor colegi, a unor oficiali, s-a luat atitudine publică și au fost făcute de către Ministerul Afacerilor Externe demersurile pe care le cunoașteți. Mulți ar aștepta să audă că e vorba de geopolitică, dar nu e asta sau cu siguranță nu doar asta.

Presiunile mari au început în momentul în care autoritățile au început să vorbească despre Landromat, despre spălarea celor 22 de miliarde printr-o bancă din Moldova, bani proveniți din Rusia. Au fost, de asemenea, presiuni foarte directe asupra unor deputați în momentul în care se votau acele legi privind securizarea sistemului bancar, pentru că asta a însemnat inclusiv blocarea activității unor ...

    Citește pe 24h.md