Platforma DA cere convocarea de urgență a ședinței Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică2Foto© deschide.md

Platforma DA cere convocarea de urgență a ședinței Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică

, 5 știri, 5 vizualizări

Platforma Demnitate și Adevăr cere convocarea de urgență, săptămâna viitoare, a ședinței Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordinea publică. Deputatul Chiril Moțpan, a solicitat ca aceasta să se desfășoare la Cocieri, pe malul Nistrului. Parlamentarii ar urma să discute situația creată în urma instalării mai multor posturi ilegale de control de către administrația de la Tiraspol.

„În contextul în care ședința proiectată a Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia urma să fie discutată situația din Zona de Securitate, a fost anulată, considerăm că acest subiect trebuie să fie analizat în cadrul unei ședințe a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică: faptele enumerate țin de competențele acestei comisii, iar neglijarea lor înseamnă, în fapt, neglijarea de către membrii comisiei a unei amenințări directe la adresa securității naționale.

Pentru ca membrii comisiei să se familiarizeze cu starea de lucruri la fața locului, solicităm desfășurarea acestei ședințe în localitatea Cocieri din stânga Nistrului”, a spus Moțpan în cadrul unei conferințe.