Platforma DA îndeamnă conducerea țării să participe la negocierile cu Gazprom și propune un șir de măsuri social-economice imediate12Foto© publika.md

Platforma DA îndeamnă conducerea țării să participe la negocierile cu Gazprom și propune un șir de măsuri social-economice imediate

, 13 știri, 9 vizualizări

Platforma DA îndeamnă Guvernul să participe de urgență la negocierile între Moldovagaz și Gazprom privind prelungirea actualului contract de livrare a gazului, care expiră la sfârșitul acestei luni. Formațiunea atenționează că, în caz contrar, ne-am putea confrunta cu cele mai mari scumpiri din ultimii zece ani.

"Nu am mare încredere în capacitatea și buna credință a Moldovagaz, ei sunt dependenți de Gazprom, dat fiind faptul că 51 la sută din Moldovagaz aparține concernului rus. Mare inițiativă nu văd acolo de aceea insistăm asupra implicării nemijlocite a Guvernului. Credeți că Guvernul ar fi putut obține un tarif mai mic? Consider că ar trebui să încerce cel puțin. Guvernul are argumente economice", a declarat membrul Platformei DA Alexandru Slusari.

Și socialiștii au criticat anterior faptul că Guvernul lipsește de la masa de negocieri. Aceștia au spus că, în ultimii 20 de ani, nicio guvernare nu a ignorat discuțiile privind prețurile la gaze, ceea ce a permis negocierea unor contracte mai favorabile.