Platforma DA propune o soluție de compromis privind angajații instituțiilor de învățământ: Utilizați inițial testele donate4Foto© agora.md

Platforma DA propune o soluție de compromis privind angajații instituțiilor de învățământ: Utilizați inițial testele donate

, 7 știri, o vizualizare

Potrivit lui Vovc, asta ar oferi suficient timp pentru ca autoritățile să desfășoare o campanie eficientă de combatere a știrilor false privind vaccinarea, care a luat amploare în urma unei comunicări defectuoase în perioada guvernării anterioare.

De asemenea, Platforma DA consideră că o abordare constructivă prin promovarea importanței vaccinării ar accelera semnificativ imunizarea în rândul angajaților instituțiilor de învățământ din prima lună. Conform ultimelor date oficiale, oferite de Ministerul Educației în luna iulie, 66,7% dintre angajați ar fi vaccinați cu cel puțin prima doză, iar 41,94% înregistrează ciclul complet de vaccinare.

„67% nu e o cifră mică, însă este loc de mai mult. Ca urmare a mai multor discuții cu cadre didactice din Republică, pentru a exclude orice risc care ar putea afecta desfășurarea orelor, Platforma DA propune o soluție de compromis, și anume ca, la prima etapă, testarea profesorilor să fie asigurată de stat cu teste rapide antigen. În această perioadă, să fie efectuate evenimente de combatere a fake news-ului și de informare cu privire la importanța vaccinării. Suntem siguri că, dacă se dorește, într-o lună putem obține o rată de vaccinare record în rândul profesorilor”, a spus Vovc.