Platforma Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova, lansată la Chișinău4Foto1Video© jurnal.md

Platforma Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova, lansată la Chișinău

, 7 știri, 7 vizualizări

Platforma Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova din legislatura a XI-a a fost lansată astăzi în cadrul unui eveniment cu participarea președintei Maia Sandu, deputatelor din majoritatea parlamentară și din opoziție din Parlamentul Republicii Moldova, deputatelor din Parlamentul European, Senatul României și Camera Deputaților a României, reprezentantelor din agențiile partenere de dezvoltare și ale organizațiilor societății civile.

Platforma va uni eforturile mai multor instituții pentru a asigura echitatea și egalitatea drepturilor femeilor și pentru a preveni și combate violența împotriva femeilor și violența domestică. Totodată, se urmărește promovarea independenții și abilitării economice a femeilor și a politicilor prietenoase familiei prin inițiativă și sprijin legislativ.

„Mai sunt anumite reminiscențe, dar noi o să le depășim datorită dumneavoastră, prin modelul de comportament, ținuta publică, hotărârea cu care promovați politicile, care să încurajeze participarea femeilor în politică. Fiți active, fiți combative, pentru că femeile aduc pacea, femeile se gândesc de șapte ori în plus înainte de a lua o decizie, pentru că se gândesc la societate, la familie, la copii, la viitor”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Nu e ușor să fii femeie în politică în societatea noastră
Maia Sandu,
Platforma femeilor deputate, lansată la Chișinău; Maia Sandu: „Nu e…