Platon, Cavcaliuc și Platon: Ambasadorul Marii Britanii dă asigurări că se discută posibila lor extrădare2Foto© deschide.md

Platon, Cavcaliuc și Platon: Ambasadorul Marii Britanii dă asigurări că se discută posibila lor extrădare

, 4 știri, 31 vizualizări

Autoritățile de drept din Republica Moldova și cele din Marea Britanie discută în vederea extrădării unor cetățeni ai Republicii Moldova, căutați de procurorii moldoveni, precum Veaceslav Platon, Gheorghe Cavcaliuc și Constantin Botnari. Declarații în acest sens au fost făcute de Steven Fisher, ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle.

Întrebat dacă Veaceslav Platon, Gheorghe Cavcaliuc și Constantin Botnari au cerut deja azil politic în Marea Britanie și care sunt șansele ca ei să obțină azil având în vedere reputația pe care o au în Republica Moldova, ambasadorul a dat asigurări că Marea Britanie analizează orice cerere de azil politic cu mare atenție și că se discută cu R. Moldova în privința cazurilor de extrădare.

„E o întrebare delicată, care necesită un răspuns prudent. Politica Marii Britanii atunci când e vorba de cazuri individuale este de a nu confirma și nici infirma existența unor cereri de azil. (…) Vă asigur însă că noi analizăm orice cerere de azil politic cu mare atenție, indiferent din partea cui vine. Noi avem încredere în justiție.