PLDM, la 10 ani de la constituire: Acordul de Asociere cu UE, Acordul de Liber Schimb, Acordul de liberă circulație sunt realizări incontestabile
Foto: politik.md

PLDM, la 10 ani de la constituire: Acordul de Asociere cu UE, Acordul de Liber Schimb, Acordul de liberă circulație sunt realizări incontestabile

4 știri, 7

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) aniversează astăzi 10 ani de la fondare, informează CURENTUL.

Potrivit unei declarații a PLDM, lansată cu această ocazie, formațiunea, în această perioadă a reușit să devină unul dintre cele mai importante partide politice din Republica Moldova, să imprime țării o nouă direcție de dezvoltare și să ofere cetățenilor ei noi perspective.

„Partidul Liberal Democrat din Moldova a reușit să demonteze guvernarea autoritară a Partidului Comuniștilor printr-o largă susținere a societății și, în mod special, a tineretului.

Revolta societății împotriva dictaturii, revoluția „twitter” din aprilie 2009 a redeschis calea democrației în Republica Moldova. Schimbările politice au oferit șansa unei guvernări democratice în Republica Moldova, în care societatea i-a oferit PLDM-ului rolul principal. Noile abordări în politică, viziunea strategică asupra dezvoltării țării au refăcut rapid încrederea Occidentului și au permis Republicii Moldova să devină un partener credibil și lăudat.

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, Acordul de Liber Schimb, Acordul de liberă circulație sunt realizările incontestabile ale PLDM. Republica Moldova a beneficiat de asistență economică care a permis realizarea unui număr extraordinar de proiecte de infrastructură. Nicio localitate nu a fost omisă.

    Citește pe curentul.md