Viorel Cibotaru: Nu vrem să ne asumăm rezultatele referendumului privind anularea sistemului electoral mixt

Viorel Cibotaru: Nu vrem să ne asumăm rezultatele referendumului privind anularea sistemului electoral mixt

11 știri, 5

Scindare între partidele de opoziție. Partidul Liberal Democrat din Moldova nu își asumă rezultatele referendumului privind anularea sistemului mixt de vot. Despre aceasta anunțat liderul acestuia, Viorel Cibotaru, menționând că finalitatea acestui proces este șubredă, iar partidul care îl conduce nu își va asuma nereușita acestuia.

„Noi nu vrem să exteriorizăm și să ne asumăm toate consecințele unui proces finalitatea căruia este destul de șubredă. Eu cu tot sufletul sprijin dreptul societății civile și tot ce face ea pentru a realiza o inițiativă civică, așa cum a fost declarată, doar că nu mă asociez cu rezultatele, fie de câștig, fie de înfrângere”, a declarat Viorel Cibotaru, citat de ziarul Adevărul.

Potrivit liderului PLDM, mai multe calcule vorbesc despre faptul că plebiscitul este aproape sortit eșecului, pentru că oamenii nu vor ieși la vot.

Reamintim că inițiativa de organizare a unui referendum pentru anularea votului mixt a fost lansată de către un grup de reprezentanți ai societăți civile, susținători ai PAS și PPDA. În scurt timp, „Partidul Nostru” și PCRM au aderat la idee și au promis suport pentru organizarea referendumului.

    Citește pe abcnews.md