Nemulțumiți de reducerea taxelor și impozitelor pentru cetățeni, PAS, PPDA și PLDM au protestat în fața Parlamentului
Foto: www.publika.md

Nemulțumiți de reducerea taxelor și impozitelor pentru cetățeni, PAS, PPDA și PLDM au protestat în fața Parlamentului

6 știri, 5

Liderii PAS, PPDA și PLDM și-au mobilizat astăzi susținătorii, la o acțiune de protest în fața Parlamentului. Aceștia sunt nemulțumiți de reducerea taxelor și impozitelor pentru cetățeni, proiect adoptat ieri de majoritatea parlamentară ș pe care îl califică drept ”crimă”.

”Vă invităm la un flashmob în fața Parlamentului pentru a dezaproba crimele guvernării antipopulare”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului anunțat, scrie hotnews.md.

La îndemnul Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, în fața Parlamentului au venit câteva zeci de oameni.

Amintim că Parlamentul a aprobat ieri pachetul de legi care vizează „mica reformă fiscală”, dar și stimularea afacerilor și creșterea veniturilor cetățenilor. Legea fost votată în două lecturi, de către 56 de deputați. Înaintea votului, fracțiunile PSRM, PLDM, PCRM și PL au părăsit sala de ședințe.

Pachetele de legi care vizează „mica reformă fiscală” prevăd că, în premieră pentru istoria țării, minimul de existență nu va mai fi impozitat. Astfel, scutirea personală se dublează, de la aproape 11.300 la 24 de mii de lei. Iar pentru impozitul pe venit se introduce o cotă unică de 12 la sută, reducându-se de la 18%. La fel, pachetul de legi mai prevede ca angajatorul va achita doar 18% la bugetul asigurărilor sociale, comparativ cu 23% cum este acum.

Reforma mai conține și limitarea abuzurilor asupra oamenilor de afaceri din partea ins...

    Citește pe 24h.md